پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

در حاشیه صد و دوازدهمین نشست شورای گفت و گو برگزار شد؛ جلسه کارگروه بررسی موضوعات و رفع مشکلات مالیاتی فعالان بخش خصوصی با معاون سازمان امور مالیاتی

جلسه کارگروه بررسی موضوعات و رفع مشکلات مالیاتی فعالان بخش خصوصی با معاون محترم سازمان امور مالیاتی در حاشیه صد و دوازدهمین نشست شورای گفت و گو برگزار شد.

در صد و دوازدهمین نشست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی مورخ 1401/06/21، رئیس سازمان امور مالیاتی به همراه معاون درآمدهای مالیاتی سازمان، حضور یافتند که مطابق هماهنگی قبلی، جلسه ای در حاشیه این نشست با عنوان کارگروه بررسی مشکلات مالیاتی مطروحه با حضور نمایندگان دبیرخانه شورای گفت و گو، کانون انجمن های صنفی کارفرمایی ایران، سندیکای شرکت های ساختمانی، شرکت انرژی پاسارگارد و شرکت رایان اندیش آوات برگزار گردید. در این جلسه که با حضور جناب آقای پاکدامن، معاون محترم درآمدهای مالیاتی سازمان و نمایندگان بخش خصوصی تشکیل شد، مسائل و نحوه رفع آن در موضوعات ذیل بررسی شد:

1) گردش حساب شخصی و تبدیل به تجاری:

با توجه به نگرانی های حاصله از اطلاعیه جدید سازمان امور مالیاتی در خصوص شناسایی حسابهای با گردش بالای 350 میلیون ریال بعنوان حساب تجاری، رییس محترم سازمان، شرایط مربوطه را به شرح حداقل 350 میلیون ریال گردش و 100 تراکنش ورودی به حساب در ماه معرفی کرد که البته در این حالت سازمان ابتدا توضیح خواهد خواست و در صورت عدم امکان ارائه مستندات و توضیحات قانع کننده در راستای نفی انجام فعالیت تجاری، شامل تشکیل پرونده مالیاتی و ... خواهد شد که ویدئو شرح فرمایشات ایشان نیز در دسترس قرار گرفته است.

توضیح اینکه: برای فعالیت های علی الخصوص پیمانکاری و تولیدی و ...، تنخواه گردان هایی که اعم از مدیران یا کارمندان شرکت، مشمول تراکنش ورودی بالای 100 مورد و گردش بالای 350 میلیون ریال توامان می شوند، ضروری است اشخاص تنخواه گردان، نسبت به گشایش حساب مخصوص امور تنخواه اقدام و شرکت حساب مذکور را به سازمان امور مالیاتی معرفی نماید.

2) برگشت جرایم اعمال شده ناشی از تأخیر در تسلیم اظهارنامه سنوات کرونا:

مقرر گردید برگشت مبالغ کسر یا دریافت شده ناشی از تأخیر در تسلیم اظهارنامه های مالیاتی سنوات 1398 و 1399 که طی بخشنامه: 310-21788 مشمول تمدید زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی شده بود، توسط سازمان بررسی گردد که ترجیحاً ترتیبی اتخاذ شود تا بصورت اتوماتیک بدون درگیری مؤدیان، به حساب بستانکار ایشان در سامانه عودت و منظور گردد.

3) پاسخ برخط استعلام عدم بدهی گواهی ماده 186ق.م.م :

رییس محترم سازمان امور مالیاتی قول دادند که به زودی پاسخ استعلام گواهی ماده 186 ق.م.م (برای صدور یا تمدید کارت بازرگانی، دریافت وام و ...) بصورت برخط روی سامانه درجا صادر گردد. به بیانی، موضوع از حوزه مالیاتی و بصورت دستی خارج و سیستماتیک شود، در فاز دو این طرح اگر مؤدی بدهی قطعی مالیاتی داشته باشد، بلافاصله پیامک عدم امکان صدور گواهی ماده 186 ق.م.م صادر و به همراه لینک پرداخت برای مؤدی ارسال می شود. اگر مؤدی قبول داشت، بدهی را می تواند در همان زمان بصورت آنلاین پرداخت نموده و سپس گواهی ماده 186 ق.م.م توسط سامانه صادر گردد.

4) ابلاغ بدهی های الکترونیک:

با توجه به روند ابلاغ الکترونیک بدهی های مالیاتی شامل برگ تشخیص و قطعی و هیئت و ... به زودی کلیه ابلاغ ها بصورت الکترونیک انجام خواهد شد و 10 روز پس از ارسال الکترونیک به حساب شخص حقیقی یا حقوقی به منزله ابلاغ رسمی تلقی شده و زمان مهلت اعتراض و ... قانونی سپری خواهد شد. لذا مؤدیان محترم باید توجه داشته باشند که ندیدن سامانه، به منزله عدم دریافت ابلاغ الکترونیک نیست. ضمناً حتماً صحت شماره موبایل ثبت شده در سامانه و در دسترس بودن آن کنترل گردد، چرا که در 10 روز نخست ابلاغ الکترونیک، پیامک سیستمی به مؤدی ارسال خواهد شد.

5) امکان دسترسی به پرونده مالیاتی در حساب کاربری سامانه اشخاص:

رییس محترم سازمان امور مالیاتی وعده دادند که به زودی امکان دسترسی کامل به پرونده مالیاتی در سامانه سازمان امور مالیاتی برای اشخاص فراهم گردد تا دیگر برای اموری من جمله کپی پرونده برای لایحه نویسی در مقاطع مختلف اعتراض و ...، نیازی به مراجعه حضوری در ادارات مالیاتی نباشد.

6) مشکلات ناشی از ذخیره سپرده بیمه در دفاتر شرکتهای پیمانکاری:

در خصوص مشکلات ناشی از عدم قبول هزینه ناشی از ذخیره سپرده بیمه در دفاتر پیمانکاری توسط سازمان امور مالیاتی که مغایر با اصل تطابق هزینه با درآمدهای دوره مالی طبق استاندارد حسابداری است، جناب آقای پاکدامن (معاون درآمد سازمان) گفتند که بدلیل صراحت عنوان "وجوه پرداختی به سازمان تأمین­اجتماعی"در قسمت هـ از بند یک ماده 148 ق.م.م، امکان پذیرش ذخیره بیمه در سنوات جاری پروژه مورد رسیدگی تا زمان تحقق عمل پرداختی به سازمان تأمین­اجتماعی، امکان­پذیر نمی­باشد.

لذا مقرر گردید ضمن اعلام پیشنهاد اصلاح قسمت هـ از بند یک ماده 148 ق.م.م به مجلس شورای اسلامی، درحال حاضر استعلام موضوع فوق جهت صراحت و شفافیت نحوه انعکاس در دفاتر، از سازمان امور مالیاتی به عمل آید. نهایتاً پیشنهاد شد که تا زمان تصویب اصلاحیه قانون در مجلس شورای اسلامی، هزینه مذکور در سال پرداخت به سازمان تأمین اجتماعی اعمال گردد و ذیل بند 27 ماده 148 ق.م.م­ (تعدیلات سنواتی) به عنوان هزینه قابل قبول تلقی گردد.

7) تشکیل کارگروه مشترک بررسی بخشنامه های سازمان امور مالیاتی پیش از صدور:

مشکل عملیاتی تشکیل کارگروه مشترک مشورتی در بدو صدور بخشنامه ها و رویه های اجرایی و همچنین تنقیح و اصلاح بخشنامه های جاری که توسط کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران در راستای مواد 2، 3، 24 و 30 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، درخواست و طی نامه شماره: 6454/200/ص مورخ: 1401/04/01 سازمان امور مالیاتی، تأیید شده بود، با جناب آقای پاکدامن مطرح گردید و مقرر گردید رفع موانع در مسیر عملیاتی نمودن موضوع فوق طی هفته آینده پیگیری گردد.

8) مشکلات سرمایه گذاران ناشی از أخذ مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای BOT:

با وجود آنکه آثار قراردادهای BOT در مقایسه با قراردادهای پیمانکاری در پروژه‌های احداث و زیرساخت متفاوت است؛ لیکن سازمان امور مالیاتی کشور شرکت‌هایی که با انعقاد قرارداد BOT به عنوان شرکت سرمایه گذار اقدام به سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف نموده اند را پیمانکار تلقی و مشمول مالیات بر ارزش افزوده نظیر پیمانکاران نموده است؛ از جمله در شرکت نفتانیر که طی توفقامه ای بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان سرمایه پذیر، طرح اجرای خطوط لوله و تاسیسات مورد نیاز صادرات گاز به عراق را برای مدت معین در قالب قرارداد  BOT به عنوان یک شرکت سرمایه گذار بر عهده دارد. این موضوع با آقای پاکدامن مطرح گردد. طبق گفته ایشان پیش نویسی در ارتباط با تعیین تکلیف این موضوع در سازمان امور مالیاتی مطرح است و به زودی ابلاغ خواهد شد. قرار بر این شد قبل از ابلاغ پیش نویس به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ارسال شود تا نظرات فعالان بخش خصوصی نیز در این خصوص أخذ گردد. 

9) دریافت مالیات مضاعف ارزش افزوده 28 فقره کوتاژهای وارداتی بهار 1401 در زمینه واردات موبایل، نوت بوک و تبلت

پرداخت حقوق ورودی از خرداد ماه سال 1401 با احتساب نرخ ETS و ماخذهای جدید در سال 1401 اعلام گردید. اداره گمرک مابه‌التفاوت حقوق و عوارض ورودی و همچنین مالیات و عوارض ارزش افزوده کوتاژهای وارداتی در فاصله فروردین تا خرداد 1401 شرکت ها را از جمله شرکت رایان اندیش آوات مجدد محاسبه و شرکت ها را ملزم به پرداخت کسر دریافتی هر کوتاژ نموده‌اند. از سوی دیگر طبق اظهارنامه فصل بهار مالیات شرکت ها پرداخت شده است و همچنین چک به سازمان امور مالیاتی داده شده است لیکن گمرک نیز حاضر به دادن قبض پرداخت نمی باشد تا شرکت بتواند چک ها را از سازمان امور مالیاتی بازپس گیرد. این موضوع با جناب آقای پاکدامن، معاون سازمان امور مالیاتی مطرح گردید و قرار شد تا این مشکل را با هماهنگی سازمان با گمرک مرتفع نمایند.

خواندن 276 دفعه

جستجو در سایت