شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

کارگروه بررسی پیش‌نویس لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده (2)

دومین جلسه کارشناسی بررسی "پیش‌نویس لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده و مالیات کالاهای خاص" شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، صبح روز چهارشنبه دهم تیرماه برگزار شد. در این جلسه که با حضور جعفر ابراهیم بیگی مدیر کل دفتر فنی و اعتراضات مودیان مالیات بر ارزش افزوده و کلانتری نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی و نمایندگانی از تشکل‌ها برگزار شد. حاضران پیرامون موادی از متن پیش نویس لایحه و قانون مالیات بر ارزش افزوده، گفت و گو کردند و مقرر شد موارد توسط دبیرخانه شورای گفت و گو به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی جهت تصمیم گیری منتقل شود

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، حاضران در جلسه راجع به أخذ مالیات بر ارزش افزوده به صورت مضاعف گفتگو کردند، و کلانتری در این رابطه گفت: وزارت اقتصاد و دارایی هیچگاه مجاز نبوده که مالیات مضاعف از مؤدیان مالیاتی دریافت کند و قانون مالیات بر ارزش افزوده برای جلوگیری از أخذ مالیات به صورت مضاعف اجرا می شود.

رشیدی، سرپرست اجرایی دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، با تأکید بر اینکه حاضران مطلع هستند که هیچ نهادی در کشور قصد وصول مالیات مضاعف را ندارد گفت: گاه در اجرای قانون، مشکلاتی به وجود می‌آید که منجر به اخذ مالیات مضاعف می‌شود و با اتکا به قانون و لایحه مالیات بر ارزش افزوده، هیچ مالیات مضاعفی قاعدتاً نباید گرفته شود.

مدیر کل دفتر فنی و اعتراضات مودیان مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی و نماینده وزارت امور اقتصادی با تأکید بر اینکه سیستم قانونی مالیات ارزش افزوده در 140 کشور دنیا اجرا می‌شود تأکید کرد: در اجرای مالیات بر ارزش افزوده باید راهکارهایی ارایه شود که برای همه فعالان اقتصادی مفید باشد.

استرداد به موقع مالیات پرداختی صادرکنندگان و مهلت رسیدگی به دفاتر آنها دستور بعدی جلسه بود.

در این رابطه حسن خسروجردی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، گاز و پتروشیمی عنوان کرد: فعالیت صادراتی در این زمینه معمولاً مستلزم سرمایه گذاری های قابل توجه بوده و گردش معاملاتی معمول آنان نیز در طول سال مالی از حیث ابتیاع اینگونه فرآورده‌ها متعدد است و لازمه این امر پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است و فرآیند استرداد مالیات بر ارزش افزوده نیز به جهت مواد قانونی و مقررات مربوطه بسیار مفصل و طولانی است؛ در نتیجه و به ناچار، بخش قابل توجهی از منابع مالی صادر کنندگان این نوع کالاها همواره درگیر این امر است که ضروریست فرآیند استرداد مالیات بر ارزش افزوده تأدیه شده به نحو مناسبی تسهیل گردد.

مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد موضوع صحبت‌های بعدی جلسه بود.

نوروزی کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، معافیت مالیاتی در مناطق آزاد را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد معافیت مالیاتی در این مناطق مسائل زیادی در پی دارد که به نفع اقتصاد کشور نیست.

مدیر کل دفتر فنی و اعتراضات مؤدیان ارزش افزوده، در این رابطه به استثناهایی که در قانون مالیات بر ارزش افزوده آورده شده و بدین ترتیب مناطق آزاد را از مالیات معاف کرده اشاره کرد و گفت: صادرات از منطقه و واردات به آن و همچنین انجام مبادله درون منطقه آزاد تجاری، هیچکدام مشمول مالیات نیستند مگر اینکه کالاها به قرارگاه گمرکی آورده شود، تنها در این صورت مالیات وصول می‌شود.

نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با اشاره بر اینکه مناطق آزاد با هدف گسترش صادرات ایجاد شده‌اند و صادرات مشمول مالیات با نرخ صفر است و همچنین در حال حاضر این مناطق، مبدأ قابل توجه واردات هستند. برداشتن معافیت مالیاتی مناطق آزاد را ضروری دانست.

خواندن 629 دفعه

جستجو در سایت