دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

گزارش عملکرد شورای گفت و گو در جلسه هیات نمایندگان ارائه گردید

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در چهل و چهارمین جلسه هیأت نمایندگان در سال 1393 خورشیدی به ارائه گزارشی از عملکرد دوره هفتم اتاق ایران پرداخت

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران اعلام کرد: خوشبختانه با همکاری و تلاش هیأت رئیسه و همه اعضای هیأت نمایندگان، قدم‌های مؤثری در این دوره برداشته شد، از جمله تشکیل دادگاه‌های ویژه اقتصادی در همه استان‌های کشور و ایجاد ارتباط تعریف شده‌ای بین قوه قضاییه و اتاق ایران است که به زودی نهایی خواهد شد.

وی همچنین از تهیه آئین‌نامه ساماندهی و ایجاد نظم تشکلی توسط اتاق خبر داد و گفت: طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، وظایفی بر عهده اتاق ایران گذاشته شده که تعدادی از آن‌ها عملیاتی شده‌اند. تهیه آئین‌نامه ساماندهی و نظم بخش به تشکل‌ها از جمله این موارد است که تهیه شده و پس از رفع برخی از نقایص، آن را برای همه اعضای اتاق ارسال خواهیم کرد.

تدوین و ارسال اساسنامه نظام مشاوره مدیریت به دولت، تأسیس مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، تدوین آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای کسب و کار که در حال حاضر پیش‌نویس آن آماده شده است، نظم‌بخشی به مسائل مالی و شفاف‌سازی در این حوزه و اعمال حسابرسی رسمی در همه اتاق‌ها از جمله اقدامات دیگری است که رئیس اتاق ایران به آن‌ها اشاره کرد.

شافعی در ادامه درباره برگزاری انتخابات اتاق‌های استانی در تاریخ 18 اسفندماه سال جاری به بیان دو نکته اکتفا کرد. وی در این باره تأکید کرد: همه نگاه آینده اتاق به همین یک ماه است و باید تا آنجا که می‌توانیم برای اتاق، منزلت و افتخار ایجاد کنیم.

رئیس اتاق ایران عنوان کرد: در این انتخابات باید بلوغ بخش خصوصی را نشان دهیم و با رعایت اخلاق‌مداری یک الگوی مناسب ایجاد کنیم. در همه گروه‌ها ارتقای جایگاه و شأن اتاق به عنوان یک امر مشترک وجود دارد که این موضوع باید به نحو مطلوب رعایت شود.

تجارت آب مجازی نخستین پروژه مرکز مطالعات کشاورزی

«محمدحسین شریعتمدار»، سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران نیز در ادامه این نشست، گزارشی از پروسه ایجاد این مرکز ارائه داد. براساس اظهارات وی به دلیل لزوم پرداختن به موضوع آب و حل بحران موجود، نخستین همایش مربوط به این مرکز با محوریت منابع آب زیرزمینی با حضور کارشناسان و این حوزه دوشنبه 27 بهمن ماه برگزار می‌شود.

وی در ادامه گفت: طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، اتاق باید در حوزه کشاورزی فعال‌تر و در گام نخست نام کشاورزی را به عنوان اتاق اضافه می‌کرد که خوشبختانه بلافاصله عملیاتی گردید.

گفتنی است، ایجاد مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب گام دیگری بود که طبق این قانون باید در یک فاصله زمانی از تصویب و ابلاغ قانون، تأسیس می‌شد که 6 ماه زودتر از موعد مقرر توانست کار خود را آغاز کند. شریعتمدار ادامه داد: این مرکز از ابتدای پاییز سال 93 فعالیت خود را آغاز کرد و تجارت آب مجازی را به عنوان نخستین پروژه در دست بررسی قرار داده که تاکنون مطالعات اولیه‌ای بر روی آن صورت گرفته است.

سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران، موضوع امنیت غذایی، بانک اطلاعات سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و آب را جزء اولویت‌های اصلی این مرکز معرفی کرد.

وی در ادامه حواستار توجه ویژه اتاق‌های سراسر کشور به مرکز ملی مطالعات راهبردی و نظرات پیشنهادی و کارشناسی آن شد.

حضور و مشارکت اعضا در شورای گفت و گو و کمیته ماده 76 تاثیرگذار است

«کامران رشیدی» سرپرست دبیرخانه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی و کمیته ماده 76 نیز گزارشی را از عملکرد شورای گفت‌و‌گو و کمیته ماده 76 ارائه کرد.

براساس اظهارات وی در قانون برنامه پنجم توسعه و پس از آن در قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بر تشکیل شورای گفت‌و‌گو تأکید شده و هدف از آن تبادل نظر دولت و بخش خصوصی برای حل مشکلات موجود است.

رشیدی ادامه داد: وضعیت حضور و مشارکت اعضا از جمله عوامل مهم در میزان تأثیرگذاری این شورا است که باید مورد توجه قرار گیرد.

براساس این گزارش، حضور نمایندگان بخش خصوصی در قالب 8 شرکت برتر در این جلسات شرکت دارند و از میان اعضای ثابت و دبیر شورا که رئیس اتاق ایران نیز هست ورئیس اتاق تعاون و اصناف نسبت به سایرین حضور پررنگ‌تری در نشست دارند.

سرپرست دبیرخانه شورای گفت‌و‌گو همچنین درخصوص جلسات کمیته 76 گفت: ارائه پیشنهاد درباره اصلاح یا حذف قوانینی که اجرای آن‌ها مخل تولید و سرمایه‌گذاری هستند، هدف اصلی برگزاری جلسات این کمیته محسوب می‌شود.

تفاهم نامه همکاری مؤسسه آموزش اتاق ایران با دانشگاه جان هابکینز

در ادامه جلسه، حسین میرمحمد صادقی، مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران به ارائه گزارشی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده توسط این موسسه پرداخت.

وی گفت: در دانشگاه جامع علمی و کاربردی اتاق ایران در حال حاضر 909 دانشجو در 9 رشته مختلف مشغول به تحصیل هستند و این تعداد از آغاز تاسیس این دانشگاه در سال 1391 توسعه چشم‌گیری داشته است.

میرمحمد صادقی ضمن بیان این مطلب که مجموعاً 75 دوره آموزشی در سال 1393 توسط موسسه پژوهشی اتاق ایران با همکاری موسسات مختلف برگزار شد.

وی افزود: با موسسات بین‌المللی مانند دانشگاه جان هابکینز آمریکا تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا و بر اساس آن ، سمینارهایی با همکاری آن مراکز برگزار شده است.

وی افزود: تمرکززدایی و برون دوره‌های آموزشی به استان‌های مختلف، همواره از اهداف ما بوده است که با بردن دوره‌های آموزشی به استان‌ها توانسته‌ایم تا حدودی به این هدف نایل شویم.

مدیر مرکز آموزشی و پژوهشی اتاق ایران از طرح اتاق ایران برای توسعه امور آموزشی و پژوهشی اتاق گفت: خرید ملک برای جداسازی محل دانشگاه از موسسه، راه‌اندازی مقاطع بالاتر در دانشگاه علمی و کاربردی به اخذ مجوز احداث شعب دانشگاه در محل سایر اتاق‌ها از جمله فعالیت های آینده این مرکز است.

میرمحمد صادقی در خاتمه گفت: موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران اکنون به یک برند تبدیل شده و در امور پژوهشی، مورد ارجاع قرار می‌گیرد.

افتتاح فاز اول ساختمان جدید اتاق ایران تا پایان دوره هفتم

در ادامه آخرین نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران، پاکزاد سرپرست دفتر طرح‌های اتاق ایران، گزارش ساخت و سازهای انجام شده در اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور را ارائه کرد.

به گفته پاکزاد، این ساختمان‌ها که بستری برای فعالیت اتاق‌های سراسر کشور هستند، با ظاهری زیبا و رعایت اصول ایمنی و همچنین صرفه اقتصادی ساخته شده‌اند و یا در حال ساخت هستند.

سرپرست دفتر طرح‌های اتاق ایران هم‌چنین از تدوین شیوه‌نامه‌ای برای ساخت و سازهای اتاق خبر داد و گفت ساختمان‌های اتاق‌های شهرستان‌ها با الگوی ساختمانی هر استانی به صورت متفاوت ساخته می‌شوند.

او افزود در طول دو سال گذشته شاهد بهره‌برداری هر چه سریع‌تر ساختمان‌های در حال ساخت بوده‌ایم و فعالیت‌های ساخت و ساز یا در قالب تجهیز ساختمان ما بوده و یا ساختمان جدیدی احداث شده‌اند. در ادامه پاکزاد به ارائه گزارشی از روند ساخت اتاق‌ها در استان‌های مختلف پرداخت و در مورد پروژه اتاق ایران نیز گفت: «فاز اول این پروژه بلند مدت که شامل برج جنوبی است تا پایان دوره هفتم تکمیل می‌شود و امید است فازهای بعدی نیز در سال‌های آینده به بهره‌برداری برسند.»

در ادامه این نشست حامد نیک رفتار دبیر کمیسیون تخصصی اتاق ایران پیرامون عملکرد کمیسیون‌ها در دوره 4 ساله گذشته گفت: برای هدایت کمیسیون‌ها نقشه راه تدوین شد و عملکرد کمیسیون‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است و تلاش بسیاری در جهت خروجی محور کردن کمیسیون‌ها انجام دادیم به طوری که کمیسیون‌ها تنها محل بحث و طرح مسائل نظری نباشد و در انتهای هر جلسه خروجی جلسه به صورت دستاوردی عملی مشخص شود.

همچنین تلاش بسیاری شد تا سطح جلسات کمیسیون‌ها با دعوت از کارشناسان خبره در مسائل مختلف بالا برده شود . شاخصی را به عنوان شاخص پایش و پیگیری مشخص کردیم و بر اساس آن عملکرد کمیسیون‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

تفریغ بودجه 92، متمم بودجه 93 و برنامه بودجه سال 94 تصویب شد

در ادامه محمود اسلامیان، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران در رابطه با مسائل مالی اتاق ایران گفت: عمده درآمدهای اتاق ایران از محل سه در هزار و یک در هزار است. مشکل عمده و اصلی در سال 90 عدم نظم و ساماندهی در این حوزه بود چرا که هیچ نظارتی بر روی وصولی‌ها وجود نداشت.

وی ادامه داد: در ابتدای دوره هفتم هیچ یک از اتاق‌ها حسابرسی رسمی نمی‌شدند، که در این زمان تصمیم گرفته شد، حسابرسی رسمی صورت بگیرد تا روابط مالی اتاق ایران با اتاق‌های سراسر کشور شفاف شود و منبع موثقی برای رجوع به وجود آید.

این عضو هیئت رئیسه، این برنامه را عامل واقعی‌سازی روند مالی اتاق ایران دانست و افزود: تا قبل از اجرای این برنامه بالغ بر 7 میلیارد و 300 میلیون تومان کسری بودجه داشتیم که به تدریج با اجرایی شدن سیستم مذکور این میزان کاهش یافت.

اسلامیان ساخت و بازسازی ساختمان اتاق‌ها در سراسر کشور را از جمله اقدامات مهمی برشمرد که در طول این 4 سال صورت گرفته و در این خصوص اتاق ایران بودجه مشخصی را صرف کرده است.

در ادامه حسین نقره‌کار شیرازی، دبیرکل اتاق ایران، گزارش تفریغ بودجه سال 92، متمم بودجه سال 93 و برنامه و بودجه سال 94 را ارائه کرد که پس از رأی‌گیری هر سه مورد به تصویب اعضای هیئت نمایندگان رسید.

بر اساس این گزارش در تفریغ بودجه سال 92 اتاق ایران شاهد 5 / 1 درصد روند مثبت در منابع و 7 / 1 درصد روند منفی در مصارف هستیم. در رابطه با متمم بودجه سال 93 نیز در بخش درآمدها 39 درصد، مثبت عمل شده و در حوزه هزینه ها 25 درصد روند منفی را شاهد هستیم که طبق گفته اسلامیان، خزانه دار اتاق ایران، از این 25 درصد اضافه هزینه، 4 درصد مربوط به هزینه های پرسنلی، صفر درصد مربوط به هزینه های اداری، 39 درصد برای هزینه های سرمایه ای که شامل ساختمان سازی اتاق ایران می شود و 26 درصد دیگر مربوط به کمک و تسهیلات است که شامل ساخت و بازسازی اتاقهای سراسر کشور می شود.

سپس احمد پورفلاح، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، درخصوص کنگره مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها با محوریت توسعه پایدار که دوشنبه 27 بهمن در محل موسسه خیریه محک برگزار می‌شود، تشریح کرد: موسساتی از این دست در سطح کشور وجود دارد که می‌توانند پاسخ‌گوی مسئولیت اجتماعی فعالان اقتصادی و بنگاه‌داران باشند.

منتشرشده در اخبار شورای گفتگو
خواندن 568 دفعه

جستجو در سایت